PICANTE CONCHIGILIONI

PICANTE   CONCHIGILIONI

 Conchigilionni to bardzo wdzięczny materiał do popisu. Widziałam już je w wielu odsłonach i prawie w każdej równie reprezentatywne. I smaczne. Przyznam szczerze, że osobiście wolę lasagne czy cannelloni ale dla miłośników cięższych makaronów al. dente z pewnością będzie rewelacyjnym odkryciem. I co by nie mówić wspaniały sos pomidorowy zawsze jest wart polecenia, jak i dobrze doprawione odpowiednie mięso. W sam raz na lekką romantyczną kolację J

Zdjęcie - PICANTE   CONCHIGILIONI  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Ilość: dla 2 osób

Poziom trudności: 3/10

Czas przygotowania: 45 minut

SKŁADNIKI:

  • 15 dag mięsa mielonego (u mnie mielona szynka wieprzowa na pół z piersią z indyka)
  • Szczypta soli
  • Szczypta pieprzu cyenne
  • Ostra papryka
  • Słodka papryka
  • ½ cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • Sos pomidorowy z tego przepisu
  • Kilkanaście muszli conchigilioni

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1 Na rozgrzaną oliwę wrzucamy posiekaną cebulę, czosnek i mięso mielone.

2. Smażymy na wolnym ogniu około 15minut, w międzyczasie doprawiając do smaku, na końcu dodając przecier pomidorowy.

3. Makaron wrzucamy na wrzątek i gotujemy al. dente.

4. Blanszujemy makaron zimną wodą. I napełniamy muszle mięsem.

5. Do naczynia żaroodpornego wlewamy na dno sos pomidorowy i układamy na nim conchigilioni.

6. Na koniec posypujemy je serem i wstawiamy do piekarnika na 20minut do 220st.

Zdjęcie - PICANTE   CONCHIGILIONI  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Smacznego!

Kategorie przepisów