Paszteciki ruskie na szybko

Paszteciki ruskie na szybko

Zdjęcie - Paszteciki ruskie na szybko - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Paszteciki z farszem ruskim do szybkiego wykonania, kiedy nie mamy czasu kleić pierogów. W dodatku bardzo dobrze smakują w połączeniu z ciastem francuskim, sezamem i serem. Polecam...

Na 12 małych pasztecików
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego 
  • 2 - 3 duże ugotowane ziemniaki 
  • 250 g białego twarogu 
  • 1 duża cebula 
  • 3-4 łyżki oleju 

 

  • 1 jajko 
  • sezam do posypania 

opcjonalnie 

  • 15 dag tartego żółtego sera 
  • szczypta suszonych ziół 

 

Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę, cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na rumiano - przestudzić i dodać do ziemniaków. Następnie dodać pokruszony twaróg, starty ser żółty, zioła - całość jeszcze przyprawić solą i pieprzem do smaku ,wymieszać. 

 

Rozwinąć ciasto francuskie posmarować farszem i zwinąć w rulonik pokroić na mniejsze kawałki i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia - można ścisnąć końcówki aby farsz nie wypłynął. Paszteciki posmarować jajkiem i posypać sezamem. 

Piec w nagrzanym piekarniku 180 C ok 20-25 minut do zrumienienia się. 

Podawać na ciepło lub zimno. 

Smacznego 

Wydrukuj przepis 

 

Zdjęcie - Paszteciki ruskie na szybko - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Zdjęcie - Paszteciki ruskie na szybko - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Kategorie przepisów