Pasta z tuńczyka wędzonego

Pasta z tuńczyka  wędzonego

Jakiś czas temu udało mi sie wreszcie kupić pieprz czerwony w ziarnach i w końcu wypróbowałam przepis, który od dawna mnie zainteresował. Całość wyszła smakowicie, a pieprz czerwony jest naprawdę super! Chociaż powiem Wam, że miałam go naprawdę po dziurki w nosie, kiedy moja Córka przygotowała mi piekielną kanapkę. Nałożyła kopiastą łychę pieprzu na nią, a zjeść trzeba było, bo przykrość byłaby wielka:))))

Zdjęcie - Pasta z tuńczyka  wędzonego  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

źródło

Pasta z tuńczyka wędzonego

Składniki:

  • kawałek tuńczyka, ok. 30 dag, dokładnie oczyścić
  • 2 duże jajka, ugotować na twardo i obrać
  • 1/2 sporej cebuli
  • 1 łyżka majonezu
  • sól
  • pieprz czerwony

 

Tuńczyka, jajka i cebulę zblenderować lub przekręcić przez maszynkę. Doprawić solą i majonezem. Dokładnie wymieszać. Pastę nakładać na kromki chleba lub bułkę i posypywać pieprzem w ziarnach.

Zdjęcie - Pasta z tuńczyka  wędzonego  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Pasta z tuńczyka  wędzonego  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Pasta z tuńczyka  wędzonego  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Smacznego!

Kategorie przepisów