Pasta z tuńczyka wędzonego
Jakiś czas temu udało mi sie wreszcie kupić pieprz czerwony w ziarnach i w końcu wypróbowałam przepis, który od dawna mnie zainteresował. Całość wyszła smakowicie, a pieprz czerwony jest naprawdę super! Chociaż powiem Wam, że miałam go naprawdę po dziurki w nosie, kiedy moja Córka przygotowała mi piekielną kanapkę. Nałożyła kopiastą łychę pieprzu na nią, a zjeść trzeba było, bo przykrość byłaby wielka:))))
Pasta z tuńczyka wędzonego
Składniki:
- kawałek tuńczyka, ok. 30 dag, dokładnie oczyścić
- 2 duże jajka, ugotować na twardo i obrać
- 1/2 sporej cebuli
- 1 łyżka majonezu
- sól
- pieprz czerwony
Tuńczyka, jajka i cebulę zblenderować lub przekręcić przez maszynkę. Doprawić solą i majonezem. Dokładnie wymieszać. Pastę nakładać na kromki chleba lub bułkę i posypywać pieprzem w ziarnach.
Smacznego!