Pasta z chili

Pasta z chili

Zdjęcie - Pasta z chili   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Pasta chili do do kanapek czy mies - jeśli lubicie bardzo ostre przyprawy oczywiście. Polecam Na 2 małe słoiczki
  • 1 kg papryczek chili
  • 1 łyżeczka brązowego cukru
  • 2 łyżeczki utartego świeżego imbiru 
  • 1/2 szklanki octu winnego lub owocowego 
  • 3 duże ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka brązowego cukru 
  • 1/4 łyżeczki soli 

Wszystkie papryczki pokroić drobniutko, wrzucić do garnka z częścią nasion, dodać wszystkie przyprawy i gotować na małym ogniu ok 15 minut. Następnie zmiksować i przełożyć do małych słoiczków - pasteryzować 15 minut. 

Polecam

Uwaga kroić w rękawiczkach by nie piekły palce i nie dotykać okolic oczu.

Wydrukuj przepis

Zdjęcie - Pasta z chili   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów