Pasta jajeczno - śledziowa
Eksperyment kulinarny , który zakończył się sukcesem - postanowiłam sprawdzić , czy da się zrobić pastę kanapkową z jajek i śledzia - i czy takie coś będzie jadalne ;) Przy okazji przetestowałam możliwości mojego nowego robota - spisał się na medal !
Okazało się , że takie połączenie jest całkiem smaczne - nawet moje dziecko-niejadek się skusiło i stwierdziło, że to dobre ( byłam przeszczęśliwa , że moje szczęście raczyło w ogóle spróbować :) ! ) Pasta fajnie smakuje zarówno na zwykłym chlebie , jak i na krakersach.
Składniki :
- 3 małe jajka ugotowane na twardo
- kilka kawałków śledzia w oleju , razem z cebulką [ w sumie 1 płat śledziowy ]
- pieprz , sól
- 1 łyżeczka musztardy
Jajka i śledzia drobno pokroić , wrzucić do blendera , zmiksować na gładką masę. Doprawić solą , pieprzem i musztardą . Podawać z pieczywem lub krakersami .