Pasta jajeczno - śledziowa

Pasta jajeczno - śledziowa

Eksperyment kulinarny , który zakończył się sukcesem - postanowiłam sprawdzić , czy da się zrobić pastę kanapkową z jajek i śledzia - i czy takie coś będzie jadalne ;)  Przy okazji przetestowałam możliwości mojego nowego robota - spisał się na medal !

Okazało się , że takie połączenie jest całkiem smaczne - nawet moje dziecko-niejadek się skusiło i stwierdziło, że to dobre ( byłam przeszczęśliwa , że moje szczęście raczyło w ogóle spróbować  :) ! ) Pasta fajnie smakuje zarówno na zwykłym chlebie , jak i na krakersach.

 

Zdjęcie - Pasta jajeczno - śledziowa  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Składniki :

  • 3 małe jajka ugotowane na twardo
  • kilka kawałków śledzia w oleju , razem z cebulką [ w sumie 1 płat śledziowy ]
  • pieprz , sól
  • 1 łyżeczka musztardy

 

Jajka i śledzia drobno pokroić , wrzucić do blendera , zmiksować na gładką masę. Doprawić solą , pieprzem i musztardą . Podawać z pieczywem lub krakersami .

 

Zdjęcie - Pasta jajeczno - śledziowa  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów