Pasta jajeczno- kukurydziana
Ta pasta to kolejna potrawa, która zrodziła się z innej (stworzonej przypadkowo). Mam na myśli kotlety z jajek i kukurydzy. Wtedy zależało mi na maksymalnym wyczyszczeniu lodówki. Miałam jajka i otwartą puszkę kukurydzy. W tym przypadku cała kombinacja składników była starannie przemyślana po doświadczeniach ze wspomnianymi kotletami. Tak jak mówiłam... Szukam pastowych inspiracji. Jeśli masz kilka przepisów to więcej info znajdziesz tu.
Składniki:
I co dalej? :
Jajka ugotuj na twardo i obierz ze skorupek. Rozdrobnij je za pomocą blendera. Ziarna kukurydzy również rozdrobnij. Połącz obie masy ze sobą dodając majonez, sól i pieprz. Szczypiorek drobno posiekaj. Cześć dodaj do pasty, a resztą ozdób gotowe kanapki.
PrzepisoTeka na Facebook'u
Składniki:
- 4 jajka
- puszka kukurydzy
- pół pęczka szczypiorku
- 3 łyżeczki majonezu
- sól, pieprz
I co dalej? :
Jajka ugotuj na twardo i obierz ze skorupek. Rozdrobnij je za pomocą blendera. Ziarna kukurydzy również rozdrobnij. Połącz obie masy ze sobą dodając majonez, sól i pieprz. Szczypiorek drobno posiekaj. Cześć dodaj do pasty, a resztą ozdób gotowe kanapki.
PrzepisoTeka na Facebook'u