Pasta jajeczno- kukurydziana

Pasta jajeczno- kukurydziana
Ta pasta to kolejna potrawa, która zrodziła się z innej (stworzonej przypadkowo). Mam na myśli kotlety z jajek i kukurydzy. Wtedy zależało mi na maksymalnym wyczyszczeniu lodówki. Miałam jajka i otwartą puszkę kukurydzy. W tym przypadku cała kombinacja składników była starannie przemyślana po doświadczeniach ze wspomnianymi kotletami. Tak jak mówiłam... Szukam pastowych inspiracji. Jeśli masz kilka przepisów to więcej info znajdziesz tu.
Zdjęcie - Pasta jajeczno- kukurydziana - Przepisy kulinarne ze zdjęciami









































Składniki:
Zdjęcie - Pasta jajeczno- kukurydziana - Przepisy kulinarne ze zdjęciami








































  • 4 jajka
  • puszka kukurydzy
  • pół pęczka szczypiorku
  • 3 łyżeczki majonezu
  • sól, pieprz

Zdjęcie - Pasta jajeczno- kukurydziana - Przepisy kulinarne ze zdjęciami









































I co dalej? :

Jajka ugotuj na twardo i obierz ze skorupek. Rozdrobnij je za pomocą blendera. Ziarna kukurydzy również rozdrobnij. Połącz obie masy ze sobą dodając majonez, sól i pieprz. Szczypiorek drobno posiekaj. Cześć dodaj do pasty, a resztą ozdób gotowe kanapki.

PrzepisoTeka na Facebook'u




Zdjęcie - Pasta jajeczno- kukurydziana - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów