Pascha babci Tereski

Pascha babci Tereski
Zdjęcie - Pascha babci Tereski - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pascha babci Tereski - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pascha babci Tereski - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pascha babci Tereski - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pascha babci Tereski - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pascha babci Tereski - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pascha babci Tereski - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pascha babci Tereski - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pascha babci Tereski - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pascha babci Tereski - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pascha babci Tereski - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pascha babci Tereski - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pascha babci Tereski - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • mleko butelkowe - 2 l
  • kwaśna śmietana 18% - 2 szklanki
  • margaryna PALMA - 250 g
  • jajka - 6 szt.
  • cukier puder - 250 g
  • cukier wanilowy - do smaku
  • bakalie - 2 garście
Przygotowanie

Jajka rozbić ze śmietaną. Mleko zagotować. Wlać do wrzącego mleka jajka ze śmietaną. Zmniejszyć ogień. Gdy mleko zacznie się ścinać, odstawić z ognia i przelać na sitko wyłożone gazą. Zostawić do odcieknięcią.

W misce utrzeć margarynę z cukrem pudrem i wanilowym. Dodawać po trochu twaróg. Na koniec bakalie. Wyłożyć na wilgotną gazę, uformować, związać i obciążyć. Gdy obcieknie, przełożyć do lodówki.

Kategorie przepisów