 
                                
                                                            
                                     
                                
                                                            
                                     
                                
                                                            
                                     
                                
                                                            
                                     
                                
                                                    
                                                    
                                
  
    
    
  
  
    
    
  
                            
                            
                                
  
    
      
      
    
    
      
      
    
  
                            
                                            
                                            
                            
                                
                                
                            
                        
                                                
        
        
            
            
                                    
                        Składniki
                        
- 1,5 l bulionu warzywnego lub drobiowego
- 500 g ziemniaków
- 200 g wędzonego boczku
- 3 łyżki oleju Kujawski z pierwszego tłoczenia
- 2 łyżki mąki
- 1 duża cebula
- 1 marchewka
- 1 mały pęczek koperku
- ½ główki niedużej kapusty (800 g)
- ¼ małego selera korzeniowego
- ¼ łyżeczki mielonego kminku
- sól i pieprz do smaku