Parówki z boczkiem i serem
Parówki choć nie są zbyt zdrowe, to jednak goszczą w naszym domu - od czasu do czasu. Jadamy je,ale wybieramy zawsze te co mają największą zawartość mięsa. Z ulubionym boczkiem mojej sześcioletniej córki i żółtym serem. Polecam
- 6 cienkich parówek
- ok 6 grubych plastrów żółtego sera
- 6 plastrów wędzonego boczku
Z parówek zaciągamy folię następnie nacinamy przez środek tak by nie przeciąć z drugiej strony. I zostawić nienacięty koniec i początek. Następie ser przecinamy na dwa kawałki aby ułożyć je wzdłuż w parówce. Każdą kawałek obwijamy plastrem wędzonego boczku. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w nagrzanym piekarniku ok 15-20 minut w 180 C .
Podawać na gorąco.
Smacznego
Wydrukuj przepis