Papryczki dla odważnych

Papryczki dla odważnych

Zdjęcie - Papryczki dla odważnych   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Papryczki marynowane dla odważnych gdyż są wściekle ostre to najostrzejsze papryczki -  wody, wody... doskonale pasują z kanapką jak i z grillowanym mięsem polecam...

źródło: moja mama 
  • 100 g papryczek chili odmiany habanero żółte i czerwone
  • oliwa z oliwek lub olej lniany (do uzupełnienia)
opcjonalnie
  • świeże zioła

Paprykę umyć i osuszyć, pokroić na małe plasterki i ułożyć w słoiczku. Jeżeli macie świeże zioła to układamy na papryczce i całość zalewany oliwa z oliwek lub olejem lnianym tak aby papryka nie wystawała ponad oliwę. Zakręcić szczelnie słoiczek i wstawić do lodówki na 2-3 dni aby papryka skruszała i nabrała odpowiedniego smaku. 

Podawać do kanapek czy też grillowanego mięsa.

 Polecam 

Wydrukuj przepis

 Papryczki najlepiej kroić w rękawiczkach jednorazowych, gdyż wtedy unikniemy pieczenia palców - polecam, a woda tego nie zmyjesz :-)

 

Kategorie przepisów