Papryczki dla odważnych
Papryczki marynowane dla odważnych gdyż są wściekle ostre to najostrzejsze papryczki - wody, wody... doskonale pasują z kanapką jak i z grillowanym mięsem polecam...
źródło: moja mama- 100 g papryczek chili odmiany habanero żółte i czerwone
- oliwa z oliwek lub olej lniany (do uzupełnienia)
- świeże zioła
Paprykę umyć i osuszyć, pokroić na małe plasterki i ułożyć w słoiczku. Jeżeli macie świeże zioła to układamy na papryczce i całość zalewany oliwa z oliwek lub olejem lnianym tak aby papryka nie wystawała ponad oliwę. Zakręcić szczelnie słoiczek i wstawić do lodówki na 2-3 dni aby papryka skruszała i nabrała odpowiedniego smaku.
Podawać do kanapek czy też grillowanego mięsa.
Polecam
Wydrukuj przepisPapryczki najlepiej kroić w rękawiczkach jednorazowych, gdyż wtedy unikniemy pieczenia palców - polecam, a woda tego nie zmyjesz :-)