PANINI Z OWCZYM SEREM I MIODEM

PANINI Z OWCZYM SEREM I  MIODEM

O tym czym jest panini dowiedziałam się niedawno czytając bardzo ciekawą notkę na blogu burczy mi w brzuchu. Są to bowiem wywodzące się z Hiszpanii trójkątne grillowane tosty, które swoją uroczą nazwę zawdzięczają skojarzeniom z dołem kostiumu kąpielowego. Doczytałam na wikipedii, ze nie muszą być one koniecznie podane z serem i miodem ale przyznam, że tak bardzo zasmakowało nam to nietypowe połączenie, że postanowiłam się nim podzielić (tak jak niedawno spotkałam się z połączeniem masła orzechowego i dżemu porzeczkowego- również bardzo polecam). Nie ukrywam, że w dużej mierze podaję przepis po prostu na tosty ale na domowym chlebie tostowym z bardzo wyjątkowym wnętrzem, którego naprawdę warto spróbować.

Zdjęcie - PANINI Z OWCZYM SEREM I  MIODEM  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Ilość: dla 2 osób

Czas przygotowania: 10min

Poziom trudności: 0/10

SKŁADNIKI:

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1 Na 4 kromkach układamy po 2 plasterki sera.

2. Ser polewamy miodem i rozsmarowujemy.

3. Zapiekamy w opiekaczu do kanapek.

4. Kroimy na trójkąty.

5. Najlepiej smakują na ciepło, kiedy ser jest półpłynny i idealnie zmieszany z miodem.

Smacznego

Kategorie przepisów