Paluszki Kopciuszka

Paluszki  Kopciuszka

Brazylijskie łakocie, pyszne, proste w wykonaniu. Przepis zaczerpnęłam z książki Małgorzaty Caprari "Kuchnie świata". Polecam!

Zdjęcie - Paluszki  Kopciuszka  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Paluszki  Kopciuszka  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

1 puszka mleka skondensowanego słodzonego

2 łyżki kakao

2 łyżki masła

20 dag kruchych herbatników

Mleko, masło, kakao podgrzewamy w rondelku na małym ogniu, aż masa zgęstnieje. Do przestudzonej masy dodajemy pokruszone herbatniki, mieszamy  dokladnie. Wykładamy do płaskiej natłuszczonej formy i zostawiamy do ostygnięcia. Gdy masa stwardnieje kroimy ją w niewielkie paluszki.

 

Kategorie przepisów