pak choi z groszkiem cukrowym

Brak pomysłu na obiad zazwyczaj owocuje jakimś eksperymentem kulinarnym. Wczoraj pomysłu na obiad nie miałam zupełnie, pustka w głowie i w sumie niewielkie możliwości patrząc na zawartość lodówki. Jak to jest jak się zapomina rozmrozić to i owo. Miałam za to 2 kapustki pak choi czekające na zlitowanie już od tygodnia i świeżutki groszek cukrowy, na tyle już dorodny ze pełny groszku.
Pak choi z groszkiem cukrowym
Na dno naczynia do zapiekania wlać trochę oliwy. Pak choi podzielić na listki, opłukać, osuszyć i wrzucić do naczynia. Groszek oczyścić, obrać z włókien i wrzucić do naczynia, lekko wymieszać z pak choi. Na wierz wrzucić pomidorki i porwaną mozzarellę, całość polać beszamelem. Zapiekać około 30-40 minut aż groszek będzie wystarczająco miękki.

Pak choi z groszkiem cukrowym
- 2 kapustki pak choi
- 1/2 kg groszku cukrowego
- garść pomidorków koktajlowych
- mozzarella
- beszamel: masło, mleko, mąka
- oliwa

