Omlet z lnem i otrębami na słodko

Omlet z lnem i otrębami na słodko
Omlety (jajka, z których są przyrządzane) są świetnym źródłem białka przez co mogą stanowić idealny posiłek na śniadanie po wieczornym treningu :)
Jeśli ćwiczycie bardzo intensywnie to polecam Wam potrójnego omleta :)
Zdjęcie - Omlet z lnem i otrębami na słodko - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki na 3-4 omlety:
7 białek
5 żółtek
szczypta soli
1 łyżeczka otrębów gryczanych
1 łyżeczka lnu mielonego

Przygotowanie:

Białka wraz ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę.
Dodajemy żółtka, otręby, len i delikatnie wszystko mieszamy.
Smażymy po ok 1minucie z każdej strony.

Gotowe możemy posmarować konfiturą, dodać owoce, polać miodem....
Pamiętajcie o cynamonie!! Jest niezwykle zdrowy i warto przemycać go do większości dań.

Rada:

Jeśli lubicie robić omlety to polecam Wam specjalne patelnie do ich przyrządzania.
Na początku ciężko się wprawić (rączki bardzo się nagrzewają i czasami trzeba delikatnie podważyć nożem by omlet się "odczepił" od patelni), ale po czasie zobaczycie jak przyjemnie robi się takie śniadanka :)
Zdjęcie - Omlet z lnem i otrębami na słodko - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów