Nutellowy eksperyment
Przepis dwu składnikowy, w zasadzie moją wersję urozmaiciłam o trzeci składnik. Trafiłam na niego u Dominiki i postanowiłam podać dalej.
Składniki (śr. 20cm): 4 jajka 3 duże łyżki nutelli skórka z połówki cytryny
Jajka ubijamy mikserem, aż potroją swoją objętość. Nutelle lekko rozrzedzamy w kąpieli wodnej, a następnie dodajemy ją do jajek i wszystko delikatnie mieszamy. Do masy ścieramy skórkę z cytryny.
Całość wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez ok. 25 minut w rozgrzanym piekarniku do 180st C.
Nasz twór wyciągamy z formy gdy przestygnie. Na wierzch ścieramy jeszcze odrobinę cytrynowej skórki i patrzymy jak znika.
Składniki (śr. 20cm): 4 jajka 3 duże łyżki nutelli skórka z połówki cytryny
Jajka ubijamy mikserem, aż potroją swoją objętość. Nutelle lekko rozrzedzamy w kąpieli wodnej, a następnie dodajemy ją do jajek i wszystko delikatnie mieszamy. Do masy ścieramy skórkę z cytryny.
Całość wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez ok. 25 minut w rozgrzanym piekarniku do 180st C.
Nasz twór wyciągamy z formy gdy przestygnie. Na wierzch ścieramy jeszcze odrobinę cytrynowej skórki i patrzymy jak znika.