Naleśniki zapiekane

Robię je , gdy zostanie mi trochę duszonego mięsa z obiadu . Wtedy przyrządzam takie właśnie zapiekane naleśniki lub przekładam placki naleśnikowe farszem i zapiekam (taka zapiekanka a'la tort )

Zrobić ciasto naleśnikowe z 2 jajek , 1,5 szklanki mąki i 2 szklanek mleka . Odstawić na pół godziny . Usmażyć naleśniki .

Farsz: wykorzystuję do niego sos mięsny ( np. resztki gulaszu ) , dodaję przecier pomidorowy , trochę oregano , pieprzu , czosnku i gotuję chwilę .

Każdy placek posypać startym żółtym serem , następnie nałożyć trochę farszu , zwinąć naleśnik . Gotowe naleśniki ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym olejem , posypać tartym żółtym serem . Zapiekać około 8-10 minut w piekarniku ( 200 stopni ) lub w mikrofali . Przed podaniem posypać siekaną natką pietruszki .

Zdjęcie - Naleśniki zapiekane - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Naleśniki nadziewane  makiem z lodami waniliowymi

Naleśniki nadziewane makiem z…

figmara figmara
figowe smaki

Naleśniki orkiszowe
1

Naleśniki orkiszowe

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

Zima, zima, zima, pada, pada śnieg... A ja... Jem naleśniki!
1

Zima, zima, zima, pada, pada ś…

gin gin
Pożeraczka czyli raz a dobrze

Pancakes- wersja podstawowa
7

Pancakes- wersja podstawowa

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Amerykańskie placki - pancakes
8

Amerykańskie placki - pancakes

michal michal
Kulinarne etiudy

Naleśniki w wersji light
15

Naleśniki w wersji light

Abbra Abbra
Moje Kucharzenie