Naleśniki w wersji light

Naleśniki w wersji light

Naleśniki z owocowo-jogurtowym nadzieniem - w sam raz na upalny dzień , kiedy ma się ochotę na coś lekkiego .

Zdjęcie - Naleśniki w wersji light - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki :

ciasto:

  • 2 jajka
  • 1,5 szklanki mąki
  • 2 szklanki mleka

farsz:

  • truskawki
  • banan
  • jogurt bałkański

do polania : płynny miód

Przygotować ciasto naleśnikowe : zmiksować jajka z mlekiem i mąką . Odstawić ciasto na pół godziny . W tym czasie przygotować nadzienie : truskawki pokroić na ćwiartki , banana na plasterki - wymieszać razem .

Usmażyć naleśniki . Każdy placek smarować dość grubo jogurtem , na jogurt nakładać owoce . Naleśniki składać na pół i polewać miodem .

Kategorie przepisów