Naleśniki czekoladowo-kokosowe

Czy naleśniki śniadaniowe muszą być zwyczajne? Nie! W bardzo prosty sposób można je urozmaicić. Wystarczy dodać pyszne kakao i wiórki kokosowe, posypać cukrem pudrem i dodać owoce sezonowe. Wspaniałe śniadanie gwarantowane. Polecam szczególnie dla dzieci.

Zdjęcie - Naleśniki czekoladowo-kokosowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Naleśniki czekoladowo-kokosowe składniki:
  • 230 g mąki
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • 250 ml mleka
  • 300 ml wody
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 1 łyżka wiórek kokosowych
  • 1 łyżka kakao

dodatkowo:

  • olej do smażenia
  • cukier puder
  • borówki lub inne drobne owoce
przygotowanie:

Wszystkie składniki na naleśniki wkładam do wysokiego naczynia. Przy użyciu trzepaczki miksuję wszystko razem. Masa powinna być bardzo płynna, to ułatwi rozprowadzanie po patelni.

Patelnię do naleśników mocno nagrzewam, smaruję olejem, chochlą nabieram ciasto i wylewam na patelnię. Ciasto rozprowadzam przechylając patelnię. Smażę ok 1-2 min. z każdej strony.

Do zrobienia kształtnych serduszek użyłam silikonowej formy.

Zdjęcie - Naleśniki czekoladowo-kokosowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Naleśniki czekoladowo-kokosowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - Naleśniki czekoladowo-kokosowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów

Podobne przepisy