Nadziewane skrzydełka

Nadziewane skrzydełka

Zdjęcie - NADZIEWANE SKRZYDEŁKA   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


Bardzo smaczne skrzydełka nadziewane pieczarkami coś innego niż tradycyjne skrzydełka, choć jest trochę przy nich pracy to efekt gwarantowany. Polecam

 

Zdjęcie - NADZIEWANE SKRZYDEŁKA   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

30 DUŻYCH SKRZYDEŁEK Z KURCZAKA

2 ŁYŻKI PAPRYKI SŁODKIEJ

2 ŁYŻKI CHILI

2 ŁYŻKI ZIÓŁ PROWANSALSKICH

SÓL DO SMAKU


ok 4 ŁYŻKI BUŁKI TARTEJ

2 KG PIECZAREK

2 JAJKA

2 CZERWONE PAPRYKI

SÓL, PIEPRZ do smaku


Skrzydełka wytrybować z kości tak aby nie poprzecinać skóry czyli ścinamy mięso jak najbliżej kości prawie zdrapując ją , następnie umyć - osuszyć ręcznikiem papierowym i przyprawić solą ,papryką słodką, chili i ziołami - odstawić na noc. Pieczarki oczyścić i zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach - usmażyć ale nie solić. Przestudzić i doprawić solą i pieprzem, do zimnych pieczarek dodać 2 jajka i wymieszać, razem z bułką tratą aby związało nam farsz. Masę przełożyć do szprycy z okrągłą końcówką jeśli nie mamy szprycy nakładamy łyżeczką i nadziewać skrzydełka. Paprykę pokroić na paski długości ok 2-3 cm i wkładać do skrzydełka na końcu tworząc tzw korek założyć resztą skóry. Tak postępować z reszta mięsa. Piec na rozgrzanym grillu lub w piekarniku. ok 40 minut na rumiano. Podawać na gorąco.

Smacznego

Wydrukuj przepis

i jeszcze kilka fotek...

Zdjęcie - NADZIEWANE SKRZYDEŁKA   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - NADZIEWANE SKRZYDEŁKA   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów