Nadziewane pieczarki

Nadziewane pieczarki
Opcja na bardzo szybką, smaczną i kolorową przekąskę, kolację albo przystawkę.

Nadziewane pieczarki
  • 8 większych pieczarek
  • 1 por
  • garść czarnych oliwek
  • 4-6 suszonych pomidorów w oliwie
  • tarty żółty ser
  • przyprawy
  • olej
Zdjęcie - nadziewane pieczarki - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiPieczarki oczyścić i pozbawić nóżki z falbanką. Pora pokroić na półplasterki i poddusić na oliwie od pomidorów, następnie dodać oliwki i pokrojone pomidory i razem chwilę przesmażyć. Doprawić do smaku - ja dałam troszkę soli i zioła prowansalskie. Farsz przełożyć do pieczarek - "z górką", posypać serem, polać olejem i zapiekać około 30 minut w 180 stopniach.

Kategorie przepisów