Nadziewane pieczarki
Pyszne pieczarki z nadzieniem, rewelacyjne jako przekąska na imprezie lub jako osobne danie, np. na kolację, polecam do wypróbowania.
Składniki:
- 25 większych pieczarek
- 2 cebule
- masło
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 1 kg mięsa mielonego
- 2-3 jajka
- bułka tarta
- sól
- pieprz
- olej lub oliwa z oliwek
Pieczarki umyć, obciąć nóżki i wydrążyć miąż z środka. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle. Oddzielnie usmażyć mięso mielone oraz nóżki i miąż z pieczarek. Wszystkie usmażone składniki oraz jajka na twardo przekręcić przez maszynkę, najlepiej 2 razy. Dodać sól i pieprz, dokładnie wymieszać.
Kapelusze pieczarek w środku doprawić solą i pieprzem. Gotowe nadzienie nakładać w kapelusze pieczarek. Następnie spód kapeluszy panierować w jajku i bułce tartej. Pieczarki smażyć na rozgrzanym mocno oleju na złoty kolor.
Smacznego:-)