Nadziewane kajzerki + film

Nadziewane kajzerki + film

Nadziewane Kajzerki – Przepis na Pyszne i Chrupiące Bułki!

Zapiekane bułki to jedno z tych dań, które potrafią zachwycić swoją prostotą i bogactwem smaku. Świetnie sprawdzą się na śniadanie, lunch, a nawet jako przekąska na spotkanie ze znajomymi. Poniżej znajdziecie szczegółowy przepis na kajzerki nadziewane, które z pewnością podbiją Wasze podniebienia! Dzięki temu przepisowi z łatwością przygotujesz smaczne i chrupiące bułki, które zachwycą Twoich bliskich i gości. Smacznego i miłego gotowania! 

 

Zdjęcie - Nadziewane kajzerki+ film - Smakowite Dania - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Film:

 

Składniki na nadziewane kajzerki:

na 4 porcje:

  • 4 kajzerki
  • 8 plastrów surowego boczku
  • 50 g cienkiego kabanosa
  • 1 mała cebula
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 100 g żółtego sera
  • 2-3 łyżki majonezu
  • czarny pieprz
  • sól

Jak zrobić nadziewane kajzerki?

Z bułek ścinamy górę, tak by dolna część była znaczne większa i wydrążamy z nich miąższ, górna część nie będzie nam potrzebna. Bułki zawijamy w 2 plastry boczku, na krzyż, robiąc wgłębienie na farsz. Kabanosy kroimy na drobne kawałki. Czerwoną paprykę kroimy w małą kostkę. Obraną cebulę drobno siekamy. Opłukaną natkę pietruszki również drobno siekamy. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach. Wszystkie składniki na farszu umieszczamy w misce, dodajemy majonez i całość doprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem, dokładnie razem mieszamy. Bułki nadziewamy przygotowanym farszem.

Bułki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C na około 15 minut, zapiekamy aż będą lekko chrupiące. Tak przygotowane bułki od razu podajemy.

 

Zdjęcie - Nadziewane kajzerki+ film - Smakowite Dania - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów