Muszle z duszoną cukinią

Muszle z duszoną cukinią
Muszle, jakoś ostatnio przeze mnie zapomniane, wróciły do łask. Tym razem z farszem cukiniowym.
Muszle z duszoną cukinią
  • 30 muszli - conchiglioni
  • 1 duża lub 2 średnie cukinie
  • 1 por
  • świeży tymianek
  • 1 kulka mozzarelli
  • sól
  • olej
Zdjęcie - muszle z duszoną cukinią - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Pora pokroić w plasterki, cukinie w drobna kostkę. Rozgrzać olej i wrzucić najpierw pora a następnie cukinię, dodać tymianek i doprawić solą. Dusić do miękkości i lekkiego przyrumienienia gdzieniegdzie. Makaron ugotować w osolonej wodzie o 3 minutki krócej niż jest podane na opakowaniu. Przełożyć farsz do muszelek, na każdej położyć kawałek mozzarelli i zapiec ok 15 minut w 180 stopniach.
Zdjęcie - muszle z duszoną cukinią - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów