Mus rabarbarowy

Mus rabarbarowy

Zdjęcie - Mus rabarbarowy  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Mus rabarbarowy to smaczny dodatek do ciast, pieczywa, naleśników, deserów, jogurtu. Ja dodaję do musu wanilię albo cynamon, pyszności!

Składniki:

  • 1,5 kg rabarbaru
  • 1,5 szklanki cukru kryształu (można dać więcej cukru jeśli wolicie bardziej słodki mus)
  • 2 cukry waniliowe (albo 2 łyżeczki cynamonu)
  • pół szklanki wody

Rabarbar umyć, obrać i pokroić na małe kawałki. Do garnka wrzucić rabarbar, wlać wodę, cukier i cukry waniliowe (lub cynamon).

Zagotować, aż cukier się rozpuści, cały czas mieszać. Woda musi odparować i rabarbar musi się rozpaść, gotowe. Taki mus można przechowywać około tygodnia w lodówce.

Zdjęcie - Mus rabarbarowy  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Smacznego!

Zdjęcie - Mus rabarbarowy  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami



Kategorie przepisów