Mus ananasowy

Mus ananasowy

Zdjęcie - Mus ananasowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

A na deser mus ananasowy – prosty i szybki, a jakie smaczny :) Właściwie uważam, że będzie świetnym deserem na lato ponieważ jest bardzo orzeźwiający i chłodzący, ale jeśli kochacie ananasy, to nie ma co czekać do lata :)

Składniki (dla dwóch osób):

  • cztery plastry ananasa z puszki w syropie (plus połowę syropu)
  • 1 łyżka żelatyny
  • bita śmietana
  • cukier puder
  • czekolada do dekoracji

Wykonanie:

Ananasa wraz z sokiem zmiksować. Dodać rozpuszczoną w dwóch łyżkach wody żelatynę, dokładnie wymieszać. Przelać do pucharków i włożyć do lodówki, żeby mu stężał. Ubić z cukrem pudrem śmietanę – na sztywno. Nakładać na deser, posypać obficie wiórkami mlecznej czekolady. Szczerze mówiąc im więcej czekolady, tym deser jest smaczniejszy :) Zdjęcie - Mus ananasowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów