Mus ananasowy
A na deser mus ananasowy – prosty i szybki, a jakie smaczny Właściwie uważam, że będzie świetnym deserem na lato ponieważ jest bardzo orzeźwiający i chłodzący, ale jeśli kochacie ananasy, to nie ma co czekać do lata
Składniki (dla dwóch osób):
- cztery plastry ananasa z puszki w syropie (plus połowę syropu)
- 1 łyżka żelatyny
- bita śmietana
- cukier puder
- czekolada do dekoracji
Wykonanie:
Ananasa wraz z sokiem zmiksować. Dodać rozpuszczoną w dwóch łyżkach wody żelatynę, dokładnie wymieszać. Przelać do pucharków i włożyć do lodówki, żeby mu stężał. Ubić z cukrem pudrem śmietanę – na sztywno. Nakładać na deser, posypać obficie wiórkami mlecznej czekolady. Szczerze mówiąc im więcej czekolady, tym deser jest smaczniejszy