Muffiny z bananami

Muffiny z bananami

Te muffiny upiekłam jadąc na wycieczkę w ubiegły piątek. Są warte polecenia zwłaszcza dla osób unikających rafinowanego cukru, bowiem swój smak zawdzięczają wyłącznie bananom i miodowi. Przepis ten można też wzbogacić, dodając posiekane orzechy, migdały lub czekoladę.

Składniki:

1 3/4 szklanki mąki

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1 łyżeczka sody

1 łyżeczka cynamonu

2 dojrzałe banany

2 jajka

50 ml jogurtu

2 łyżki oleju

1/4 szklanki miodu

Banany rozgnieć w misce widelcem, dodaj do nich jajka, jogurt, olej i miód, wymieszaj. W drugiej misce wymieszaj suche składniki. Następnie połącz składniki suche z mokrymi, wymieszaj i nakładaj do foremek. Piecz przez około 30 minut w 190 stopniach.

Zdjęcie - Muffiny z bananami  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów