Muffiny wytrawne
Muffiny wytrawne jadłam ostatnio w sobotę przygotowane przez Pawła z bloga Gotowanie z pasją, które przygotował specjalnie na nasze spotkanie w radiu KRK w trakcie audycji. I przypomniałam sobie, że prosto je zrobić, że pyszne są .. i tak powstały te z tego co było w lodówce pod ręką. Polecam i na zimno i na ciepło są pyszne. Muffiny wytrawne
- 3 jajka
- 3/4 szklanki mleka
- 15 dkg mąki pszennej
- 15 dkg mąki pszennej pełnoziarnistej
- 1 łyżka siemienia lnianego złocistego
- 5 pomidorów suszonych w oliwie
- 1 opakowanie fety
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- pieprz do smaku
Mleko wymieszać z jajkami, mąki wymieszać razem dodać mleko z jajkami i mieszając dodać pokrojoną w kawałki fetę, jak i pokrojone pomidory oraz siemię lniane doprawić, wymieszać ( nie za dokładnie). Rozgrzać piekarnik do 180C, ciasto przełożyć do formy na muffiny, wstawić do piekarnika piec ok. 50 minut w 160C.