Muffiny na słono

Przepis Bogusi Sawl.

Składniki:

1 i 1/3 szklanki mąki

łyżeczka sody

2 łyżeczki proszku

40 g parmezanu

sól, czosnek wg uznania

2 jajka

80 ml oliwy z oliwek

szklanka kefiru

100 g serka smakowego, np. czosnkowy President

Wymieszaj osobno składniki suche i mokre, następnie połącz je, wymieszaj widelcem.

Piecz 25 minut w 190 stopniach.

 

Upiekłam te muffiny na wycieczkę, ale niezbyt odpowiadał nam ten smak.

Świetnie by za to pasowały do czystego czerwonego barszczu, więc zamroziłam większość na później.

Przepisy z tych kategorii

Paluszki francuskie z sezamem
1

Paluszki francuskie z sezamem

Cris Cris
Zakamarki mojej kuchni

Domowe grzanki pełnoziarniste
1

Domowe grzanki pełnoziarniste

Laura Laura
Cafe Babilon

Chrupiące słomki z ciasta francuskiego
8

Chrupiące słomki z ciasta fran…

Abbra Abbra
Moje Kucharzenie

Grzanki czosnkowo - ziołowe
4

Grzanki czosnkowo - ziołowe

kasandraa6 kasandraa6
Magia w kuchni

Smażony śledź marynowany

Smażony śledź marynowany

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Camembert z czosnkiem i rozmarynem
1

Camembert z czosnkiem i rozmar…

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

Przepisy z tych kategorii

Naleśniki czekoladowe z kremem kokosowym
1

Naleśniki czekoladowe z kremem…

Cynamonowe szczęście Cynamonowe szczęście
Cynamonowe szczęście

Placuszki ziemniaczano-marchewkowe
2

Placuszki ziemniaczano-marchew…

figmara figmara
figowe smaki

Potrawka z fasoli
2

Potrawka z fasoli

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Podpłomyki z serkiem wiejskim
2

Podpłomyki z serkiem wiejskim

Tosia Tosia
Smakowity chleb

Pasta jajeczna z awokado

Pasta jajeczna z awokado

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

Miso ramen z boczniakami i wędzonym tofu

Miso ramen z boczniakami i węd…

food² food²
Food Square