Muffiny kokosowe z czekoladą
Wyjątkowe i smaczne muffiny z czekoladą aż, rozpływa się w ustach:-) sama nie wiem jak im się oprzeć , polecam...
- 1 szklanka białek
- 120 g drobnego cukru
- 100 g białej czekolady
- 100 g gorzkiej czekolady
- 150 g wiórków kokosowych
- łyżka soku z cytryny + otarta skórka
- szczypta soli
Czekolady połamać na mniejsze kawałki i odstawić. Białka posolić i ubić na sztywno w międzyczasie dosypując cukier. Ubite białka wymieszać z sokiem z cytryny, otartą skórką cytrynową oraz wiórkami kokosowymi. Na końcu dodać łyżkę maki i połamane czekolady - delikatnie mieszamy i przekładamy do formy wyłożonej papilotkami. Piec w nagrzanym piekarniku 180 C ok 20 minut.
Smacznego
Wydrukuj przepis
i jeszcze kolka fotek...