Muffinki z czereśniami
Muffiny z czereśniami, które jedliśmy jeszcze gorące, prosto z pieca…
Bardzo szybkie i proste do wykonania przy tym pyszne… Polecam… na śniadanie, drugie śniadanie, podwieczorek… smakują wspaniale o każdej porze dnia, jednak najsmaczniejsze jeszcze ciepłe
SKŁADNIKI:
300 g mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
120 g cukru
2 jajka
150 ml mleka
100 g jogurtu
70 ml oleju
czereśnie
cukier demerara do posypania
W jednym naczyniu wymieszać składniki mokre, w drugim suche.
Połączyć zawartość obu naczyń.
Ciasto wyłożyć do formy na muffinki wyłożonej papilotkami do 3/4 wysokości foremki. Wcisnąć w ciasto czereśnie i lekko posypać cukrem demerara.
Wstawić do piekarnik nagrzanego do 200 stopni na ok.20 minut