Muffinki karmelowe z biała czekoladą
Pyszne! Cukier trzcinowy nadaję im karmelowy posmak, a chrupiące orzeszki laskowe, sprawiają, że sięgasz po jeszcze jedną i jeszcze jedną.......Przepis znalazłam na blogu Abbry. Gorąco polecam!
Składniki
suche :
- 2,5 szklanki mąki
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szklanka cukru demerara(dałam 3/4 szklanki)
- szczypta soli
- 1 biała czekolada - 100 g - pokrojona na małe kawałki
mokre :
- 100 g roztopionego masła
- 2 jajka ( rozkłócone )
- 3/4 szklanki mleka
do posypania : rozdrobnione orzechy lub migdały (mopgą być również płatki migdałowe)
Wymieszać suche składniki w misce , wlać mokre i lekko i niezbyt dokładnie wymieszać . Wlać do wysmarowanych masłem foremek , posypać migdałami .
Piec przez około 20-25 minut w temperaturze 210 C .
i
Smacznego!