Młoda kapustka z pieczarkami
I jest młoda kapustka mój mąż ja uwielbia, dlatego kombinuje wymyślam, aby podać ją zawsze inaczej.
Młoda kapustka z pieczarkami
składniki
1/2 szt młodej kapusty,
1 łyżka masła,
5 szt pieczarek
uniwersalna przyprawa
szczypiorek,
pieprz biały
Młodą kapustkę kroimy w piórka i gotujemy w małej ilości wody. Krótko ,żeby kapusta się nie rozgotowała. Kiedy troszkę zmięknie odcedzamy ją na sicie. Na patelni rozpuszczamy masło. Pieczarki oczyszczamy i ścieramy na tarce duże oczka wprost na patelnie z masłem. Podsmażamy. Dodajemy odsączoną kapustę razem smażymy. Doprawiamy przyprawę uniwersalna ,pieprz do smaku. Chwilę razem smażymy . Na koniec dodajemy pieprz do smaku. Podajemy an ciepło.