Mini wrapy z tortilli z łososiem
 
            Pyszne mini wrapy z łososiem to idealna przekąska na imprezę.
 Malutkie roladki w sam raz na jeden kęs. Smak wrapów zaostrza chrzanowy serek a dodatek zielonych sałat sprawia, że roladki wyglądają bardzo apetycznie. 
  
 
 Składniki: 
4 tortille pszenne, 
150 g serka typu almette z chrzanem, 
150 g wędzonego łososia, 
2 garście mixu sałat, 
kilka gałązek koperku.
  
 
 Tortille posmarować serkiem, na wierzchu ułożyć plastry łososia. Przykryć mixem sałat oraz koperkiem. Zawinąć ścisły rulonik, odciąć nierówne końce, pokroić prosto lub ukośnie, tworząc z 1 tortilli około 8 małych roladek. Można spiąć wykałaczkami. Ozdobić koperkiem. 
  
 
 Smacznego!
 
            