mini pavlove z truskawkami
male deserki, rozplywajace sie w ustach ze swiezymi truskawkami
(4 mini pavlove)
1 bialko
ok. 50g cukru pudru
Bialko ubic na sztywna piane i powoli dodac cukier wciaz mieszajac.
Wylac 4 kregi na blaszy wylozonej papierem do pieczenia i wstawic do pieca na ok. 30-40 minut w 150°C.
Ostudzic.
1 kubek smietany slodkiej ubic na sztywno. (nie dodaje cukru, bo bezy sa juz slodkie wystarczajaco) i na kazda beze posmarowac bita smietana. Ulozyc, wczesniej umyte i obrane, truskawki.
Mniammm .... od razu, bo inaczej bezy nawilgna.
(4 mini pavlove)
1 bialko
ok. 50g cukru pudru
Bialko ubic na sztywna piane i powoli dodac cukier wciaz mieszajac.
Wylac 4 kregi na blaszy wylozonej papierem do pieczenia i wstawic do pieca na ok. 30-40 minut w 150°C.
Ostudzic.
1 kubek smietany slodkiej ubic na sztywno. (nie dodaje cukru, bo bezy sa juz slodkie wystarczajaco) i na kazda beze posmarowac bita smietana. Ulozyc, wczesniej umyte i obrane, truskawki.
Mniammm .... od razu, bo inaczej bezy nawilgna.