Mini muffiny z nutelli

Mini muffiny z nutelli
Zdjęcie - Mini muffiny z nutelli - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Super szybkie mini muffiny z nutelli, są rewelacyjne, mięciutkie z chrupiącą skórką, pełne orzechów. Mini babeczki takie na jeden kęs. Tak, tak nie przewidzieliście się z nutelli a nie z nutellą. Głównym składnikiem tych babeczek jest właśnie nutella. W sumie składników jest 4, piecze się je od 10-15 minut. Nic prostszego. Ten przepyszny przepis pochodzi z Ryan's baking blog. Co prawda autor twierdzi, że powinny przypominać w smaku brownie, ale moje nie były aż tak wilgotne w środku. Może gdybym wybrała opcję z czekoladą a nie z orzechami... Na pewno jeszcze spróbuję zrobić je z czekoladą, myślę, że wtedy moje dziewczynki będą jeszcze bardziej zachwycone, w końcu czekolady nigdy dość.
Składniki na 12-16 mini muffinek:
  • 90 g nutelli
  • 1 duże jajko
  • 5 łyżek mąki
  • 90g posiekanych orzechów laskowych
Zdjęcie - Mini muffiny z nutelli - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Rozgrzej piekarnik do 180C. Przygotuj formę na mini muffiny. Posiekaj orzechy laskowe. Do niezbyt dużej miski wrzuć nutellę, jajko i mąkę. Mieszaj aż wszystkie składniki się połączą. Następnie wsyp część posiekanych orzechów laskowych. Łyżką przełóż ciasto do formy. Wierzch każdej babeczki obsyp pozostałymi orzechami. Piecz 10-15 minut do tzw. suchego patyczka. Po wyjęciu z piekarnika zostaw na chwilę w formie, następnie przełóż na kratkę do wystudzenia.
Smacznego :)
Zdjęcie - Mini muffiny z nutelli - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Mini muffiny z nutelli - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Wydrukuj przepis

Kategorie przepisów