Migdalowo-twarogowy chleb
Mam dla Was znowu fajny przepis. Jest dobre jako zastepstow do chleba. Szybkie do zrobienia - wszystko wymieszac i upiec. Juz raz pisalam o twarogowym chlebie, ale z owsianka. Lepsze niz maka, ale i tak ma troche Carbs. Tym razem calosc ma tylko 20g weglowodanow. Cudowne dla wszystkich, ktorzy sie odzywiaja Low Carb albo i nie np. moje dziecko tez to lubi. ( Akcja kulinarna trwa jeszcze ->KLICK)
250g twarogu
200g maki migdalowej albo zmielonych migdalow
3 jaja
1 lyzeczka proszku do pieczenia
1 lyzeczka Guma guar ( w zamian mozecie dodac 1 lyzke maki ziemniaczanej, ale dodajcie wtedy weglodowany. Zrobilam tez juz bez i tez sie trzymaja)
Piec nagrzac do 200°C. Wszystko ze soba wymieszac/zmiksowac. Forme wypelnic papierem do pieczenia i wlac ciasto. Piec ok. 35-40 minut.
Pieklam juz rowniez w formie do muffinek, w ten sposob powstaly mi male buleczki.
Calosc ma ok. 1590kcal, 130g tluszczu, 21g weglowodanow i 91g protein. Mam to na jakies 3-4 dni.
Posted in: Brot und Brötchen (Chleb i bulki), Eiweiss (Low Carb), Fingerfood, Kuchen und Kekse (Ciasta i ciasteczka), Muffins, Vollwert (Zdrowa kuchnia)