Melon z szynką i mozzarellą

Melon z szynką i mozzarellą

Zdjęcie - Melon z szynką i mozzarellą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Melon z szynką i mozzarellą - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiSkładniki

  • 1 mały melon cantaloupe
  • 100 g małych kulek mozzarelli
  • 8 plastrów szynki parmeńskiej
  • 1 garść kiełków słonecznika
  • 1 garść pistacji
  • 2 łyżki oleju Oliwier pistacjowo-rzepakowy
  • 1 łyżeczka mięty suszonej
  • sok z ½ limonki
  • sól

Przygotowanie

Melona obierz, pokrój na ósemki i wydrąż gniazda nasienne. Owiń każdy kawałek szynką parmeńską i ułóż na talerzu. Dodaj kulki mozzarelli i posyp kiełkami słonecznika.

 

Wymieszaj Oliwiera z sokiem z limonki, solą, suszoną miętą i pokruszonymi pistacjami. Polej całość tak przygotowanym sosem.

Kategorie przepisów