Masło czosnkowe

Masło czosnkowe

Zdjęcie - Masło czosnkowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Masło czosnkowe - prosty dodatek do chleba a jaki pyszny. Gdy przygotowuję je na grilla robię dwie wersje. Jedną z świeżym czosnkiem, drugą z czosnkiem zapieczonym w folii aluminiowej. Wkładam główkę czosnku do folii, szczelnie zawijam, wkładam na grilla i grilluję, aż będzie miękki. Później dodaję do masła, pycha, polecam.

Składniki:

  • kostka masła - 25 dag
  • 6-7 ząbków czosnku (lub główka czosnku)
  • sól

I wersja: czosnek obrać, przecisnąć przez praskę lub zetrzeć na drobnej tarce. Dodać do miękkiego masła, całość doprawić solą według uznania, dobrze wymieszać.

II wersja: główkę czosnku zawinąć w folię aluminiową, grillować do miękkości. Obrać czosnek, rozgnieść, dodać do masła, doprawić solą, podawać z chlebem.


Smacznego !

Zdjęcie - Masło czosnkowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów