Masło czekoladowe

Masło  czekoladowe

Napiszę tylko tyle. To masło jest o wiele lepsze od nutelli:))) Przepis znalazłam na tym blogu.

Zdjęcie - Masło  czekoladowe  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

100g gorzkiej czekolady

30g orzechów laskowych

1/2 puszki słodzonego mleka skondensowanego

100g masła

 

Orzechy laskowe posiekać bardzo drobno, uprażyc na suchej teflonowej patelni. Czekoladę podzielic na kostki, rozpuszczac je w kapieli wodnej, dodając stopniowo pokrojone masło. Kiedy masło i czekolada rozpuści sie, zdjąc je z ognia, dodac mleko skondensowanego, wymieszac dokładnie. Dorzucic orzechy i jeszcze raz wymieszać.

Przełozyć masę do słoika, ostudzić. Następnie włozyc do lodówki na czas, aż lekko stwardnieje.

Najlepiej smakuje z białym, chrupiącym pieczywem.

smacznego!

Kategorie przepisów