Masełko czosnkowe

Masełko czosnkowe

Zdjęcie - Masełko czosnkowe   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Uwielbiam takie domowe masełko z pieczonym czosnkiem, bardzo aromatyczne i proste do przygotowania dla każdego. Do teko świeże ciepłe bułeczki - masełko ... i czego chcieć więcej ... Polecam.

  • 200 g miękkiego masła 
  • 2 pęczki koperku 
  • 1-2 główki czosnku
  • szczypta soli morskiej

Piekarnik rozgrzać do 200 C i włożyć ząbki czosnku i piec do miękkości ok 10 - 15 minut. Upieczony czosnek przestudzić i  obrać ze skórek, następnie przetrzeć przez praskę. Masło utrzeć mikserem do białości połączyć z posiekanym koperkiem oraz czosnkiem - można dodać odrobinę soli. 

Utarte masło przełożyć na folię aluminiową i uformować w wałeczek i włożyć na godzinę do zamrażalki aby stwardniało. Podawać do pieczywa. 

Smacznego

Wydrukuj przepis

i jeszcze fotki...

Zdjęcie - Masełko czosnkowe   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Masełko czosnkowe   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 



Kategorie przepisów