Masa do wafli

W mojej rodzinie wafelki zawsze cieszyły się wielką popularnością i szybko znikały z talerza. Dlatego też warto od razu zrobić podwójną porcję :-)


Składniki:

- 1 margaryna
- 1 szkl. cukru
- 1/2 szkl. wody
- 25 dag mleka w proszku
- 1-2 łyżeczki kakao
- paczka wafli (5 szt.)

Margarynę, wodę i cukier rozpuścić i chwilę gotować. Odstawić z ognia, lekko przestudzić i dodać mleko w proszku. Dobrze wymieszać, żeby nie było grudek. Masę podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao. Przekładać wafle na przemian masą jasną i ciemną.

Przepisy z tych kategorii

Idealny torcik dyniowy z kremem waniliowym

Idealny torcik dyniowy z kreme…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Sernik na serkach homogenizowanych
1

Sernik na serkach homogenizowa…

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Drożdżówka z serem
1

Drożdżówka z serem

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Ciasto serowo-kajmakowe

Ciasto serowo-kajmakowe

Smaki na talerzu Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

Ciasto czekoladowy chrupek

Ciasto czekoladowy chrupek

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Ciasto ze śliwkami i orzechami

Ciasto ze śliwkami i orzechami

Wedelka Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki

Przepisy z tych kategorii

Ciasto Mars + film
2

Ciasto Mars + film

Madzia111 Madzia111
Smakowite Dania

Ciasto czekoladowe z cukinią i bananami
2

Ciasto czekoladowe z cukinią i…

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Sernik z białą czekoladą i pistacjami
2

Sernik z białą czekoladą i pis…

food² food²
Food Square

Brownie z cukinii
1

Brownie z cukinii

Sprawdzona Kuchnia Sprawdzona Kuchnia
Sprawdzona Kuchnia

Ciasto babie lato
3

Ciasto babie lato

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Marchewkowe ciasto z orzechami
1

Marchewkowe ciasto z orzechami

Smaki na talerzu Smaki na talerzu
Smaki na talerzu