Marynowany camembert z grilla

Marynowany camembert z grilla
Niby nic takiego a jakie to dobre;)
Przygotowanie trwa kilka minut, dobieramy zioła do swoich kubków smakowych - ja wierna jestem tymiankowi i majerankowi w tym zestwieniu, do tego kolorowy pieprz, sól himalajska i... olej rydzowy!
Możecie dać rzepakowy - ale koniecznie tłoczony na zimno lub oliwę z oliwek extra virgine!

Zdjęcie - Marynowany camembert z grilla - Przepisy kulinarne ze zdjęciami



Składniki dla 4 0sób (albo 8 - jak ta 4-ka się podzieli;) ):
  • 4 serki camembert - każdy o wadze 150 g
  • po kilka gałązek tymianku i majeranku
  • kolorowy pieprz - około 4 łyżeczek
  • sól himalajska - może być morska - 1 łyżeczka
  • po 4 łyżeczki oleju

Przygotowanie:
  • pieprz delikatnie rozgnieść w moździeżu, żeby tylko "popękał"
  • camemberty ułożyć w naczyniu, posypać pieprzem, solą (1 łyżeczka jest na wszystkie 4 sztuki), obłożyć ziołami i na sam koniec polać olejem

Zdjęcie - Marynowany camembert z grilla - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

  • naczynie zamknąć i wstawić do lodówki, po kilku godzinach serki odwrócić
  • tuż przed upieczeniem każdy zawinąć w folię aluminiową - pakując je dodajmy zioła, pieprz i olej, w którym się marynowały)
  • grillujemy około 15-20 minut - najlepsze z domową konfiturą - ja polecam porzeczkową lub borówki albo czereśnie z tonką i rumem

Zdjęcie - Marynowany camembert z grilla - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Smacznego;)


Kategorie przepisów