Marynowana szynka

Marynowana szynka

Zdjęcie - Marynowana szynka  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Bardzo lubię marynować po swojemu mięso, bo moim zdaniem lepiej smakuje niż te ze sklepu. Na obiad i do chleba w sam raz, pycha!

Składniki:

  • 1 kg szynki
  • przyprawa do mięsa np. delikat
  • olej
  • ocet jabłkowy
  • sól, pieprz
  • 4-5 ząbków czosnku

Szynkę ponakłuwać widelcem. Zetrzeć czosnek, natrzeć mięso. Posypać przyprawą do mięsa, solą i pieprzem. Na koniec polać octem i olejem pół na pół, mięso dobrze obtoczyć z każdej strony marynatą, pozostawić na 1,5 dnia w lodówce.

Na drugi dzień włożyć mięso do naczynia żaroodpornego lub do rękawa. Piec w temperaturze 200 stopni C tak około 1,5 godziny (po prostu do miękkości).

Smacznego!

Zdjęcie - Marynowana szynka  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów