Mango lassi
Po wykonaniu lassi kokosowo- cytrynowego przyszła kolej na wersję chyba najbardziej popularną a mianowicie mango lassi. Nic nie motywuje lepiej niż ciekawa promocja w ulubionym sklepie. Tak ogólnie to ja i mango średnio się lubimy. Niby da się zjeść, ale szału nie ma. Postanowiłam, że dam mu kolejną szansę w lassi. I było zdecydowanie lepiej, chociaż to kokosowo- cytrynowe lepiej podbiło nasze kubki smakowe. Mam jeszcze ochotę połączyć ów owoc z kurczakiem. Może to będzie strzał w dziesiątkę?
Składniki:
I co dalej?:
Mango obierz ze skórki, pozbądź się pestki i pokrój w kostkę. Jak to zrobić? Najlepiej opisuje to filmik z kotlet.tv. Tak przygotowane mango wrzuć do blendera kielichowego. Dodaj pozostałe składniki i blenderuj do uzyskania jednolitej, pysznie żółtej masy.
PrzepisoTeka na Facebook'u!
Składniki:
- 2 mango
- 400 ml jogurtu naturalnego
- 15 kostek lodu
- 200 ml wody
- 2 łyżki cukru trzcinowego
I co dalej?:
Mango obierz ze skórki, pozbądź się pestki i pokrój w kostkę. Jak to zrobić? Najlepiej opisuje to filmik z kotlet.tv. Tak przygotowane mango wrzuć do blendera kielichowego. Dodaj pozostałe składniki i blenderuj do uzyskania jednolitej, pysznie żółtej masy.
PrzepisoTeka na Facebook'u!