Makaron kółka/ruote/ z jagodami

Makaron kółka/ruote/ z jagodami

Zdjęcie - Makaron kółka/ruote/ z jagodami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Choć jesień zbliża się małymi kroczkami i jagody muszą ustapić miejsca jesiennym owocom , w mojej kuchni panuje wciąż letni nastrój.....a makaron z jagodami serwuję na zakończenie wakacji...
Takie danie makaronowe można podać na deser, ale można równiez zaserwować na letni obiad. Smakuje jak nasze ukochane pierożki z jagodami i śmietaną. Niewielka różnica w smaku, ale za to wielka oszczędność czasu!!! Zdjęcie - Makaron kółka/ruote/ z jagodami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Składniki: /2 porcje/

  • 160 g makaronu kółka /ruote/
  • 3/4 szklanki kwaśnej śmietany 18%
  • 3/4 szklanki jagód
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżeczki cukru wanilinowego


Na poniższym zdjeciu widać 2 rodzaje ugotowanego makaronu kółka/ruote/. Makaron po lewej stronie to nasz rodzimy produkt.Ten po prawej to oryginalny makaron włoski. Różnica widoczna, a komentarz zbedny.......... Zdjęcie - Makaron kółka/ruote/ z jagodami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Wykonanie: Makaron ugotować /al dente/w osolonej wodzie. Śmietanę wymieszać z cukrem i cukrem wanilinowym. Jagody zmiksować/ pozostawic kilka do dekoracji/. Połowę śmietany połaczyć z musem jagodowym . Umieścić na dnie głębokich talerzyków. Ugotowany makaron przelać zimną wodą i letni przełożyć do talerzy z jagodową śmietanką. Polać pozostałą śmietaną, ozdobić jagodami i listkami mięty.
Zdjęcie - Makaron kółka/ruote/ z jagodami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów