Łupacz w curry i mleczku kokosowym


Łupacz był już pieczony (przepis TU) A dziś proponuję z tą rybką kolejne danie.Curry,imbir,mleczko kokosowe z pachnącym ryżem jaśminowym.Zapraszam;-)
Składniki:
- filet z łupacza
- puszka mleczka kokosowego
- 1 szt.cebuli
- pół szklanki sosu rybnego
- łyżka pasty curry
- kawałek świeżego imbiru
- łyżeczka koncentratu pomidorowego
- 0,5 opakowania śmietany
- 2 łyżeczki kurkumy
- łyżeczka sproszkowanego curry
- łyżeczka ususzonej/świeżej mięty
- pieprz czarny
- sól
- ryż jaśminowy

Wlałam mleczko kokosowe.

Upiekłam w piekarniku filety z łupacza.

Obrałam go z ości i dodałam do sosu.

Doprawiłam sos pastą z curry,sosem rybnym,koncentratem pomidorowym i śmietaną.Gotowałam wszystko około 20 minut.

Podawałam z ryżem jaśminowym i posypaną pietruszką.Smacznego!
