Łosoś z sosem kaparowo-cytrynowym

Łosoś  z sosem kaparowo-cytrynowym
przepis:

2 dzwonka łososia (ok. 300 g)

1 łyżka masła

0,5 szklanki śmietanki 30 %

sok z połowy cytryny

kilka marynowanych  owoców kaparów

1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki

sól, pieprz

Rybę obrać ze skóry, opłukać, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem.

Kawałki ryby gotować na parze przez ok. 15 min.

 .

Sos:

Kapary pokroić w plasterki.

W rondelku roztopić masło. Dodać natkę pietruszki, kapary, śmietankę. Zagotować.

Doprawić sokiem z cytryny , solą i pieprzem.

Sosem polać ugotowana rybę.

Zdjęcie - Łosoś  z sosem kaparowo-cytrynowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów