Łosoś z kalarepą

Łosoś z kalarepą
przepis:

2 filety z łososia

1 kalarepa

1 łyżeczka posiekanego koperku

sól, pieprz

sok z cytryny

100 ml śmietany 30%

1 łyżeczka klarowanego masła


Kalarepkę obrać, pokroić w ćwiartki, a następnie w plasterki.

Filety z łososia opłukać , osuszyć, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem.

W garnuszku rozgrzać masło, dodać kalarepkę, sól i pieprz do smaku.

Kalarepkę podlać niewielką ilością wody i dusić aż zmięknie.

Pod koniec dodać śmietanę i koperek.

Łososia zawinąć w folię i ugotować na parze.

Gotowego łososia polać sosem z kalarepką.

Zdjęcie - Łosoś z kalarepą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów