Łosoś z grilla

Łosoś z grilla

W ten sposób można przyrządzić praktycznie każdą rybę - wychodzi pyszna i chrupiąca. Na pewno dobrze smakowałaby upieczona na tradycyjnym grillu, ale i z patelni grillowej jest godna polecenia. Przepis znaleziony na tej stronie.

Składniki:

3-4 filety lub dzwonka z łososia

6 łyżek oliwy

4 łyżki sosu sojowego

1 łyżeczka oleju sezamowego

2 łyżki majeranku

1 łyżka pieprzu

1 łyżeczka słodkiej papryki (w proszku)

2 ząbki czosnku

cytryna - do podania

Z podanych składników wymieszaj marynatę. Zanurz ryby w marynacie na co najmniej 30 minut, a następnie upiecz na gorącej patelni grillowej. Podawaj z cytryną do wyciśnięcia.

Zdjęcie - Łosoś z grilla   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów