Łosoś z cebulą

przepis:

filet z łososia

2 czerwone cebule

0,5 szklanki cebulek perłowych w occie

100 ml czerwonego wina

1 łyżka oleju

1 łyżeczka przecieru pomidorowego

1 łyżeczka miodu

0,5 łyżeczki tymianku

sól, pieprz

Czerwoną cebulę pokroić w piórka.

Na patelni rozgrzać olej zeszklić na nim cebulę, podlać niewielką ilością wody i smażyć, aż cebula będzie miękka.

Do cebuli dodać miód, wino, cebulki perłowe i przecier pomidorowy. Chwilę wszystko razem gotować, dodać do smaku sól, pieprz i tymianek.

Rybę opłukać, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, oprószyć tymiankiem, solą i pieprzem, a następnie usmażyć na oleju.

Zdjęcie - Łosoś z cebulą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Ryba w sosie curry

Ryba w sosie curry

napiecyku napiecyku
napiecyku

Dorsz pieczony z porami

Dorsz pieczony z porami

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Dorsz z warzywami w sosie pomidorowym

Dorsz z warzywami w sosie pomi…

Beti Beti
kruche babeczki

Łosoś z cebulą

Łosoś z cebulą

figmara figmara
figowe smaki

Rybne curry

Rybne curry

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Kotleciki z tuńczyka z oliwkami i kurkumą
2

Kotleciki z tuńczyka z oliwkam…

Beti Beti
kruche babeczki