Łosoś z cebulą

Zdjęcie - Łosoś z cebulą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

filet z łososia

2 czerwone cebule

0,5 szklanki cebulek perłowych w occie

100 ml czerwonego wina

1 łyżka oleju

1 łyżeczka przecieru pomidorowego

1 łyżeczka miodu

0,5 łyżeczki tymianku

sól, pieprz

 .

.

Czerwoną cebulę pokroić w piórka.

Na patelni rozgrzać olej zeszklić na nim cebulę,  podlać niewielką ilością wody i smażyć, aż cebula będzie miękka.

Do cebuli dodać miód, wino, cebulki perłowe i przecier pomidorowy. Chwilę wszystko razem gotować, dodać do smaku sól, pieprz i tymianek.

 .

Rybę opłukać, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, oprószyć tymiankiem, solą i pieprzem, a następnie  usmażyć na oleju.

 

 

Przepisy z tych kategorii

Dorsz z warzywami w sosie pomidorowym

Dorsz z warzywami w sosie pomi…

Beti Beti
kruche babeczki

Rybne curry

Rybne curry

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Kotleciki z tuńczyka z oliwkami i kurkumą
2

Kotleciki z tuńczyka z oliwkam…

Beti Beti
kruche babeczki

Gulasz z dorsza po węgiersku
1

Gulasz z dorsza po węgiersku

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Kotlety z dorsza z suszonymi pomidorami i kaparami
2

Kotlety z dorsza z suszonymi p…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Chrupiące śledzie na trzy sposoby + czosnkowy dip z surowego kalafiora i ogórków kiszonych
2

Chrupiące śledzie na trzy spos…

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu