Łosoś z cebulą

Łosoś z cebulą
przepis:

filet z łososia

2 czerwone cebule

0,5 szklanki cebulek perłowych w occie

100 ml czerwonego wina

1 łyżka oleju

1 łyżeczka przecieru pomidorowego

1 łyżeczka miodu

0,5 łyżeczki tymianku

sól, pieprz

Czerwoną cebulę pokroić w piórka.

Na patelni rozgrzać olej zeszklić na nim cebulę, podlać niewielką ilością wody i smażyć, aż cebula będzie miękka.

Do cebuli dodać miód, wino, cebulki perłowe i przecier pomidorowy. Chwilę wszystko razem gotować, dodać do smaku sól, pieprz i tymianek.

Rybę opłukać, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, oprószyć tymiankiem, solą i pieprzem, a następnie usmażyć na oleju.

Zdjęcie - Łosoś z cebulą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów